Telefoon van de zaak, ja of nee?

Door LankHoar op woensdag 21 januari 2015 10:53 - Reacties (50)
Categorie: Werk, Views: 11.478

Nou daar sta je dan. Na een jaar op de Service Desk gewerkt te hebben, opgeklommen naar content manager. Als (mede)beheerder van de globale IT knowledge base van ons bedrijf, begon ik in april met nieuwe artikelen schrijven, en de kwaliteit van bestaande verbeteren. Langzaam maar zeker begon ik al steeds meer taken te krijgen en projecten op me te nemen. In augustus of september ergens, ik weet het niet meer precies, hoorde ik van mijn manager dat ik degene zou zijn die haar zal opvolgen. Zij is senior consultant en eindverantwoordelijk voor verschillende processen, waaronder knowledge management. "Hoe gaaf!" dacht ik. Fijn dat iedereen zo tevreden met me was, en ik eindelijk iets gevonden had waar ik daadwerkelijk goed in ben, en nog plezier heb ook.

Afgelopen november begon het, mijn manager vroeg me of ik ook een BlackBerry wilde. Ik zei nog lachend "Nee dank je, ik heb nooit met die kleine knopjes overweg gekund". Als alternatief voor BlackBerry kan er gebruik gemaakt worden van Good.com, een applicatie voor iOS, Android, Windows Mobile Phone en Symbian (gebruikt iemand dat nog?). Oké, het heeft iets minder opties dan een volledige BlackBerry, maar ik bedacht me dat ik dan een eigen smartphone kon aanschaffen, om die te gebruiken i.c.m. hiermee. Dat mag volgens het beleid van mijn bedrijf, dus ik schafte met het oog daarop op 30 december een prachtig mooie Acer Liquid E700 aan. Ruimte voor 3 sims, dus plek zat, moet goed komen, dacht ik toen nog.

Inmiddels is het januari, en vorige week heb ik mijn nieuwe contract getekend (stomme interne regeling, je mag maximaal eens per 6 maanden 1 stapje tegelijk omhoog, ook al word je ineens CEO). Nu kreeg ik te horen dat er een BlackBerry voor mij besteld was, en deze binnenkort bezorgt zal worden. "Huh? Maar ik wil er geen?" was mijn reactie. Het leek mijn manager wel verstandig om een telefoon te hebben, dus ik begon over Good.com. Ze zou het uitzoeken, zei ze.

Afgelopen maandag kreeg ik te horen dat het beleid per 1 januari is veranderd: vanaf nu is het niet meer toegestaan een corporate sim in je privé toestel te gebruiken. Gaat mijn mooie plannetje met mijn vers gekochte Acer. "Nou ja, dan maar geen telefoon" dacht ik toen, "ik ga zeker niet voortdurend met twee telefoons rondlopen". Ik heb het nu toch nog niet nodig, gezien ik mijn mail nog prima via mijn laptop kan beantwoorden, en eigenlijk nooit zakelijke telefoontjes maak. Wel zei mijn manager nog om even na te denken of ik niet toch een BlackBerry wil, en me dat uiterlijk deze ochtend om 10.30 te laten weten. Ondertussen zou ze de bestelling op hold zetten.

Woensdagochtend 9 uur: werkende vanaf huis, mail ik mijn manager dat ik heb besloten geen BlackBerry te willen, omdat ik er nu de meerwaarde niet van in zie. Over een half jaar/jaar misschien, maar dat zullen we dan moeten bekijken. "Prima, klaar" dacht ik. Vervolgens krijg ik een mailtje terug waarin ze zegt dat het hebben van een BlackBerry pas weer bespreekbaar is vanaf januari 2017, en ik voor 10.30 uur moest aangeven of ik er toch nog een zou willen, omdat zij het dan moet doorgeven.

Hè, verdikkie, moet ik dus ineens binnen een half uur een beslissing maken waar ik de komende twee jaar aan vastzit: óf continue met twee telefoons lopen, óf minstens twee jaar lang nog geen telefoon. Ik vind dat nogal een beslissing, en sowieso vreemd dat dat voor twee jaar moet vaststaan. Mocht ik ineens toch zo nu en dan naar ons Service Center in Cyberjaya in Maleisië moeten, dan is het toch wel handig om een telefoon te hebben. Maar dat kan ik nu natuurlijk nog niet weten. Het past niet bij mijn huidige situatie, maar ja, gezien ik al in een jaar tijd van Service Desk naar hier ben gegroeid, en die groei wil vasthouden, kan dat zomaar veranderen.

Oplettende lezers zullen zien dat het op moment van posten van deze blog ver na 10.30 uur is, en mijn keuze dus zodoende vaststaat: ik heb de komende twee jaar geen zakelijke telefoon. In plaats van nadenken hierover, ben ik maar mijn eerste tweakblog gaan schrijven. Ieder zo zijn ding, toch? De keuze is nu voor mij gemaakt, en of ik er blij mee moet zijn weet ik niet. Wel weet ik dat ik in ieder geval de komende twee jaar niet met twee telefoons hoef te slepen. Dat is dan weer een verademing op zich.

Voor degenen die een zakelijke telefoon hebben: wat is jullie ervaring met twee telefoons? Of mogen jullie wel een corporate sim in een privé toestel gebruiken? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Reacties


Door Tweakers user diabolofan, woensdag 21 januari 2015 11:00

Sinds kort zelf ook een zakelijke telefoon. Geen keuze of ik het wel of niet wilde, ik moest er gewoon eentje :p Maar ik loop nu dus met twee telefoons rond. Ik zou die zakelijke telefoon ook prive mogen gebruiken, maar in verband met nummerbehoud (en eventueel in de toekomst switchen van baan) ben ik dit niet van plan om te doen. Maar met twee telefoons rondlopen is inderdaad niet ideaal..

Door Tweakers user GrooV, woensdag 21 januari 2015 11:10

Ik heb mijn werk telefoon doorgeschakeld naar prive, outlook heb ik via de OWA app van Microsoft ingesteld zodat je de Exchange policies niet op je telefoon krijgt (wipen na x aantal keer foute unlock)

Als ik moet bellen haal ik mn werk telefoon uit mijn tas en bel ik daar mee, als het echt niet anders kan dan bel ik gewoon prive (heb onbeperkt minuten) eventueel met nummer onbekend

Heb wel een tijdje alleen mijn werk telefoon gebruikt maar dat is toch niet helemaal fijn.

[Reactie gewijzigd op woensdag 21 januari 2015 11:11]


Door Tweakers user McPoowl, woensdag 21 januari 2015 11:15

Ikzelf heb ook de beschikking over een zakelijke telefoon.
Hoewel het in sommige gevallen 'vervelend' kan zijn om met twee telefoons rond te lopen ( ik heb zelf ook zitten te twijfelen om gebruik te gaan maken van alleen mijn zakelijke nummer, en deze ook privé te gaan gebruiken (deze regeling mag bij ons) ). Aan de andere kant is het ook wel handig om je werk telefoon daadwerkelijk 'Uit' te kunnen zetten.

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 21 januari 2015 11:29

GrooV schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 11:10:
Ik heb mijn werk telefoon doorgeschakeld naar prive, outlook heb ik via de OWA app van Microsoft ingesteld zodat je de Exchange policies niet op je telefoon krijgt (wipen na x aantal keer foute unlock)

Als ik moet bellen haal ik mn werk telefoon uit mijn tas en bel ik daar mee, als het echt niet anders kan dan bel ik gewoon prive (heb onbeperkt minuten) eventueel met nummer onbekend

Heb wel een tijdje alleen mijn werk telefoon gebruikt maar dat is toch niet helemaal fijn.
Dat is eigenlijk ook een best goed idee.. Maar ja, voor mij nu dus te laat :p
McPoowl schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 11:15:
Ikzelf heb ook de beschikking over een zakelijke telefoon.
Hoewel het in sommige gevallen 'vervelend' kan zijn om met twee telefoons rond te lopen ( ik heb zelf ook zitten te twijfelen om gebruik te gaan maken van alleen mijn zakelijke nummer, en deze ook privé te gaan gebruiken (deze regeling mag bij ons) ). Aan de andere kant is het ook wel handig om je werk telefoon daadwerkelijk 'Uit' te kunnen zetten.
Met mijn telefoon kan ik gelukkig per sim uitschakelen. Dat zou dus ideaal geweest zijn.

Door Tweakers user DjVe, woensdag 21 januari 2015 11:31

Ik vind dat je het jezelf wel erg moeilijk maakt. Je krijgt een telefoon voor je werk, prima toch. Na je werk stop je deze in je tas en haal je je privé telefoon er weer uit. Desnoods schakel je het ding door en laat je je één telefoon thuis liggen.

Door Tweakers user Rob-T6, woensdag 21 januari 2015 11:36

Ik hou ook bewust mijn eigen telefoon naast een zakelijke telefoon.
Het begint al bij mij dat de zakelijke telefoon een ouderwetse dumbphone is.

Maar ik wil ook niet zomaar bij een baanwissel mijn nummer kwijt zijn, en als ik thuis ben, ben ik niet altijd voor mijn werk beschikbaar, wat je wel snel hebt met alleen een zakelijk toestel.

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 21 januari 2015 11:43

Ik snap niet waarom je niet gewoon de blackberry accepteerd, de sim er niet uit haalt en in je eigen multi-sim telefoon doet ?
Verwacht je daadwerkelijk dat men er dan moeilijk over doet ? Dan kun je altijd doorverwijzen naar je eerdere gesprek met je leidinggevende, en als dan echt niet anders kan dan gebruik je wel de BB of pas je inderdaad de tip van GrooV...
Nu te laat maar toch...

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 21 januari 2015 11:54

TIGER79 schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 11:43:
Ik snap niet waarom je niet gewoon de blackberry accepteerd, de sim er niet uit haalt en in je eigen multi-sim telefoon doet ?
Verwacht je daadwerkelijk dat men er dan moeilijk over doet ? Dan kun je altijd doorverwijzen naar je eerdere gesprek met je leidinggevende, en als dan echt niet anders kan dan gebruik je wel de BB of pas je inderdaad de tip van GrooV...
Nu te laat maar toch...
Niet mogelijk: de Good.com applicatie is betaald, kan ik dus niet zomaar gaan gebruiken op mijn eigen telefoon.

Door Tweakers user hilgo, woensdag 21 januari 2015 11:54

De tip van Groov gaat niet werken als de BB enkel via BlackBerry Enterprise Server wordt beheerd én er geen OWA publiek beschikbaar is.
Zelf loop ik al weer 3 jaar met 2 telefoons rond, went verbazingwekkend snel en soms laat ik de prive telefoon thuis als ik wel zakelijk beschikbaar moet zijn maar op dat moment niet met 2 telefoons wil rond lopen. De meest belangrijke mensen in mijn leven hebben ook mijn zakelijke nummer en de rest moet dan maar even wachten.
Verder snap ik de afkeer van BB niet zo, heb sinds ruim een jaar zakelijk een Q10 (na de bold 9900) en het nieuwe OS werkt, in mijn optiek, fantastisch. Zelfs zo goed dat ik er nu aan denk prive ook een BB te kopen.

Door Tweakers user firefly112, woensdag 21 januari 2015 12:23

heb nu eigenlijk al paar 3 jaar telefoon van de zaak.
maar deze gebruik ik ook Prive ik had nummerbehoud kunnen doen maar niet voor gekozen.
ik had gelukkig ook gewoon vrije keuze welke telefoon ik graag zou willen.

heb eerste 2 jaar een HTC ONE X+ gehad en heb nu de NEXUS 6.

Door Tweakers user GrooV, woensdag 21 januari 2015 12:35

Overigens wel echt raar dat je NU moet beslissen, bij ons kan je ook gewoon alleen een SIM kaart krijgen en later alsnog een telefoon bestelllen.

Als je wilt moet het echt nog wel kunnen anders werk je wel bij een rare en starre toko

Door Tweakers user Audipower, woensdag 21 januari 2015 12:36

Meh... Ik ben systeembeheerder ik bepaal wat ik krijg...

Even zonder dollen dat is dus nadeel van bij een grote jongens te werken, alles wordt door je strot geduwd

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 21 januari 2015 12:40

firefly112 schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 12:23:
heb nu eigenlijk al paar 3 jaar telefoon van de zaak.
maar deze gebruik ik ook Prive ik had nummerbehoud kunnen doen maar niet voor gekozen.
ik had gelukkig ook gewoon vrije keuze welke telefoon ik graag zou willen.

heb eerste 2 jaar een HTC ONE X+ gehad en heb nu de NEXUS 6.
Zelf kiezen maakt het ook gelijk een stuk interessanter. Als ik dat zou mogen, zou ik daar zeker voor gaan. Helaas zijn ze nogal BlackBerry fan, en niet van andere telefoons. Behalve de afdeling van ons bedrijf in DE, daar loopt iedereen met een iPhone rond :p

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 oktober 2016 21:06]


Door Tweakers user LankHoar, woensdag 21 januari 2015 12:42

@ Audipower/GrooV:

Werken bij een corporate heeft zijn voordelen (snelle groei mogelijk, veel zaken goed geregeld) maar dus ook zijn nadelen. Ons bedrijf loopt soms echt krom van de procedures. Mij is altijd geleerd dat regels er zijn om het leven mogelijk te maken, en niet andersom.

Maar joh, mocht ik het nou echt per se ineens nodig zijn, zal er vast op de een of andere manier wel een mouw aan te passen zijn, denk ik. Hoewel mijn manager wel overtuigend klonk..

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 oktober 2016 21:06]


Door Tweakers user T.C, woensdag 21 januari 2015 13:21

Wat heb ik een medelijden met jou zeg, krijg je een telefoon van de zaak moet het een blackberry zijn en is een andere optie niet toegestaan.

[/sarcasme]

Toen een kameraad van mij zeurde over dat hij geen vrije keuze meer had voor lease auto, maar dat hij het met Lexus moest doen noemde ik hem asshole.
Verander GSM en BlackBerry en het komt akelig overeen.

Zelf ben ik erg blij met de Nokia C2 van mijn werk, had ik geen keuze in.
De Renault Megane Estate waar ik niks in te kiezen had is erg makkelijk, het tanken kost me nu enkel tijd (ipv tijd en geld). Zelfs wanneer ik een tank leeg rijdt voor mijn vrijwilligerswerk, hoor ik niets.

Maar hopelijk voor jou is er tussentijds nog wel iets mogelijk en anders eigen schuld zal ik maar zeggen.

Door Tweakers user radium6969, woensdag 21 januari 2015 13:26

Ik kan je keuze wel begrijpen. Ik hou het lekker simpel voor mezelf, hoef ik me ook nergens zorgen over te maken.

Maar ik ben nog een Symbian gebruiker dus misschien per definitie wel raar haha.
Sterker nog, heb nog een wat oudere N8 liggen die ik misschien wel zakelijk wil gebruiken.
Exchange whatsapp en bellen hoppakee.

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 21 januari 2015 13:37

T.C schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 13:21:
Wat heb ik een medelijden met jou zeg, krijg je een telefoon van de zaak moet het een blackberry zijn en is een andere optie niet toegestaan.

[/sarcasme]
Ik ben niet op zoek naar medelijden. Er is hier ook geen lijden. Tuurlijk gaat het maar om een telefoon, het is ook geen ramp allemaal. Maar je weet wel, soms kunnen kleine dingetjes je erg bezig houden. En dan is het heerlijk om dat van je af te schrijven op het mooie medium genaamd Internet :+

Overigens, als je het goed wilt vergelijken: ik hoop niet dat je kameraad twee auto's in zijn broekzak mee hoeft te nemen :P Daarbij zou ik bij een lease auto absoluut niet zeuren: ik heb er zelf nog geen op het moment.

Ook vind ik de verspilling meespelen. Waarom zou ik een complete telefoon moeten hebben voor het checken van mail, wat ik nu nog prima kan bijhouden op mijn laptop? En die kindjes in de mijnen maar ploeteren voor de grondstoffen ervan..

Door Tweakers user bonyuri, woensdag 21 januari 2015 13:39

Hier zakelijke telefoon waar ik ook prive mee bel. (wel een iPhone)
De spaarzame momenten dat ik zakelijk gebeld word na 18:00 's avonds en in het weekend kan ik zelf beslissen of ik die wel of niet opneem.

Enkel lastig als ik besluit om van baan te wisselen, dan moet ik iedereen weer een nieuw nummer doorsturen, maar zo spectaculair is dat ook weer niet :)

Door Tweakers user Qwerty-273, woensdag 21 januari 2015 14:17

LankHoar schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 13:37:
Ook vind ik de verspilling meespelen. Waarom zou ik een complete telefoon moeten hebben voor het checken van mail, wat ik nu nog prima kan bijhouden op mijn laptop?
Het is natuurlijk wel makkelijk om een BB in je binnenzak mee te nemen dan een laptop. Daarnaast heb je op bepaalde lagen natuurlijk gewoon als "standaard" een mobieltje van de zaak. En daar gaan je dan niet moeilijk overdoen - je laat hem desnoods gewoon in je bureau op je werkplek liggen.

Door Tweakers user LankHoar, woensdag 21 januari 2015 14:19

Qwerty-273 schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 14:17:
[...]

Het is natuurlijk wel makkelijk om een BB in je binnenzak mee te nemen dan een laptop. Daarnaast heb je op bepaalde lagen natuurlijk gewoon als "standaard" een mobieltje van de zaak. En daar gaan je dan niet moeilijk overdoen - je laat hem desnoods gewoon in je bureau op je werkplek liggen.
En dat precies vind ik eigenlijk heel jammer. Dat je maar een telefoon moet omdat dat 'zo hoort' omdat je een bepaalde functie bekleed. Zolang ik mijn werk prima kan verrichten zonder telefoon van de zaak, zie ik daar het nut niet van in - ook al zou ik CEO zijn.

Door Tweakers user eL_Jay, woensdag 21 januari 2015 15:35

Zakelijke telefoon==privetelefoon, maar ik ben een ondernemer en wij bepalen ons eigen beleid ;)

Door Tweakers user firefly112, woensdag 21 januari 2015 15:48

LankHoar schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 12:40:
[...]


Zelf kiezen maakt het ook gelijk een stuk interessanter. Als ik dat zou mogen, zou ik daar zeker voor gaan. Helaas zijn ze nogal BlackBerry fan, en niet van andere telefoons. Behalve DHL DE, daar loopt iedereen met een iPhone rond :p
Het is hier eigenlijk ook zo dat iedereen een Iphone heeft. het was dus eerst ook zo dat ze met een Iphone aan kwamen waarna ik gelijk vroeg of ik niet zelf iets mag uitzoeken van het zelfde bedrag. dit was geen probleem.

Door Tweakers user Raling, woensdag 21 januari 2015 16:07

Je kan toch prima de telefoon op je bureau laten liggen als je naar huis gaat?

Door Tweakers user Ramon 73, woensdag 21 januari 2015 18:24

Whahaha, 2 telefoons of 1......
Ik werk voor een klein internationaal bedrijf (400FTE WW) en heb al 14 jaar een zakelijk toestel. De eerste 4 jaar had ik er geen privé toestel naast, maar stoorde me toch aan het "altijd maar bereikbaar op onhandige momenten" dat ik er een privétoestel naast nam. Al in 2002 ging onze vestiging over naar flexplekken en kreeg iedereen een persoonlijk DECT toestel.
Zo liep ik dus dagdagelijks door het bedrijf met:
1. DECT toestel voor de vaste lijn
2. Zakelijke GSM voor degenen die niet (willen) snappen dat ik 80% van de tijd gewoon op kantoor ben
3. Privé toestel, want thuisfront wil ik niet zakelijk spreken

Tegenwoordig heb ik nog een "Burner phone" voor marktplaats gesjacher erbij. Dat volk wil ik niet op mijn privé toestel te woord staan. Als ik dus wat spullen te koop heb staan loop ik door de dag dus met 4 toestellen rond.......idioot ja. Maar 3 is nu eenmaal nodig. Zal blij zijn als GSM/DECT geïntegreerd wordt en je op 1 nummer bereikbaar bent. Scheelt alweer 1 toestel.

Door Tweakers user Wailing_Banshee, woensdag 21 januari 2015 19:06

Ik heb een zakelijke telefoon. Een Nokia. Gewoon een telefoon. Niets smarts aan, tenzij je een agenda en kalender smart vindt :p Ik zou een smartphone kunnen krijgen maar heb daar helemaal geen behoefte aan.

Het voordeel van een zakelijke telefoon hebben is dat je je prive nummer niet hoeft af te geven. En als je niet werkt, neem je gewoon je zakelijke telefoon niet op (die blijft in de vakantie dus ook gewoon mooi thuis, als ze me nodig hebben, kunnen ze me op m'n eerste werkdag weer spreken).

Door Tweakers user Renegade666, woensdag 21 januari 2015 19:57

Heb nu 5 jaar alleen een telefoon van de zaak. Deze mag ik ook gewoon prive gebruiken indien er geen joekel van een rekening achter weg kom. En dat gaat prima. Ik wou juist ook geen 2 telefoons, en ik mocht de zakelijk ook prive gebruiken. Dus wel zo makkelijk. Indien ik ooit weg ga, dan moet ik zelf maar wat regelen, of de eventuele nieuwe baas. Maar daar maak ik mij totaal niet druk momenteel :P

Door ShortsNL, woensdag 21 januari 2015 22:23

Ha Lankhoar,

Dus als ik het goed begrijp zit jij in hetzelfde kantoor met al die Nederlanders in Praag? Ik bel er namelijk dagelijks mee :)

Ben zelf systeembeheerder/planner bij een site van DSC in NL. Vaak contact met SD over Citrix accounts/thin client citrix issues / guest wifi verzoeken (in het laatste geval is het een week later een mail van Cyberjaya ;) )

Heb zelf ook een telefoon van de zaak, moet zeggen dat ik er heel blij mee ben omdat ik 25% van de tijd aan de wandel ben in het warehouse (eerste aanspreekpunt users) etc en snel schakelen met collega's on site is dan een must.Gewoon een Nokia, en ja dat betekent helaas twee telefoons, maar het went snel. Eerlijk gezegd is het wel fijn dat op die manier communicatie van privé/werk gescheiden zijn.

Anyway, die knowledge base, hoe interessant is dat voor mij als system administrator / aanspreekpunt voor calls naar Praag? Heb soms wel wat vragen over bepaalde RFC formulieren van specifieke applicaties waar ik dan nu maar mijn netwerk in het bedrijf voor inzet.

Succes met je nieuwe functie!

Door Tweakers user MorgothG, woensdag 21 januari 2015 23:17

Heb een iPhone 4 van het werk inclusief simkaart voor onbeperkt privé bellen. Maar ik ben een.hat0r. Heb 500 min. En 10GB data. Sorry werk, ik wil niet vastzitten en mijn nummer opgeven. En ik ben Android van het eerste uur op mijn 5" telefoon. Dusssseh, hij ligt al 2 jaar in de la. En ik heb een werk telefoon. Maar dat is aan Avaya met een draad. De iPhone zou de vervanger worden voor de Avaya, maar dat is vertraagd ofzo. Maar als die eruit gaat komt er een oplader houder, en daar blijft hij in. Kom op zeg.

Mensen mogen mij altijd bellen. Maar niet allerlei zeikdingen of klanten in het weekend. En dan zeggen mensen, ja leuk dat Nieuwe Werken. Maar ja, ga toch mijn email lezen in het weekend en avond, ja doe je toch he.....eeeeh nee. Ik synchroniseer alleen de agenda. Hahaha prutsers. Ik kijk werk mail via de webbrowser als ik dat toevallig wil. Werk en privé door elkaar natuurlijk! Maar ik hou de regie. En no offence, ik snap de voordelen maar echt geen iPhone voor mij. En twee, ... hahahaha sorry, alleen medelijden.

Houdt de regie jongens. Je bent toch geen slaaf. Ik mag geen, ik moet...hahaha jullie zijn Tweakers!

Door Tweakers user Zebby, woensdag 21 januari 2015 23:27

Heb voor standby een blackberry gevraagd, ik wil absoluut niet dat dit op mijn prive binnenkomt. Ik krijg nachtmerries als ik die ringtone hoor, die associatie wil ik niet hebben met mijn eigen telefoon :) En ringtones instellen voor iedereen die me er op kan bellen vind ik wat veel moeite.

Door Tweakers user gast, donderdag 22 januari 2015 07:09

Je weet wel echt een drama van zoiets simpels te maken zeg!

Door Tweakers user jip_86, donderdag 22 januari 2015 08:20

Ik hoop niet dat je baas het zo leest, het klinkt niet alsof er veel mensen met jou functie zijn die binnen je bedrijf op dit moment en telefoon krijgen.

Door Tweakers user JerX, donderdag 22 januari 2015 08:48

Datafeest schreef op donderdag 22 januari 2015 @ 07:09:
Je weet wel echt een drama van zoiets simpels te maken zeg!
Valt toch wel mee, bedoel het is nou niet dat je een "hippe" telefoon krijgt. Ten tweede als je een zakelijke telefoon hebt word je geacht om altijd bereikbaar te zijn en vaak ook na kantoor uren. Ik zou het zelf ook niet doen.

Door Tweakers user m-vw, donderdag 22 januari 2015 09:10

Ik heb een dual sim van de ALDI met daarin mijn werk sim.Geen idee of het mag, ik heb het gewoon gedaan. Nu heb vanuit mijn werk geen data abonnement dus is de impact nul.

Door Tweakers user Crazy D, donderdag 22 januari 2015 09:49

Ik heb mijn oude iPhone als BYOD telefoon. 10 euro per maand krijg ik er nog voor. En ik wordt toch zo goed als nooit gebeld. Maar gebruik m wel om privé mee te bellen, goedkoper he :) Ja, 2 telefoons is onhandig maar de werktelefoon gaat gewoon in mn laptoptas, of zwerft ergens in de auto (wel handiger aangezien het pasje van de parkeergarage bij mn telefoon in het hoesje zit...). Ik zie het probleem niet zo...

En bereikbaar zijn? Alleen als je afspraken daarover maakt. Ze kunnen je 20 telefoons geven, zonder afspraken over bereikbaarheid kan niemand je verplichte om buiten werktijd de telefoon op te nemen.

Door Tweakers user rookie no. 1, donderdag 22 januari 2015 10:09

En bereikbaar zijn? Alleen als je afspraken daarover maakt. Ze kunnen je 20 telefoons geven, zonder afspraken over bereikbaarheid kan niemand je verplichte om buiten werktijd de telefoon op te nemen
. < Dat dus!

Heb bij een vorige werkgever lang geleden mijn privé toestel en abo opgezegd en alleen zakelijk toestel en abo gehad. Uiteindelijk baanwissel gehad en gekozen om ten alle tijde een privé toestel en abo aan te houden. Jammer dat ik nu dus al jaren met twee telefoons rondloop, maar de zakelijke gaat toch echt uit na werktijd als ik geen standby-dienst heb. Dat is dan weer makkelijk :)

Bevalt prima en zeker met de korte arbeidsrelaties tegenwoordig de beste optie.

Ik zou er in elk geval geen probleem van maken, wat jij dan wel weer hebt gedaan :X

Door Tweakers user Sissors, donderdag 22 januari 2015 10:23

JerX schreef op donderdag 22 januari 2015 @ 08:48:
[...]

Valt toch wel mee, bedoel het is nou niet dat je een "hippe" telefoon krijgt. Ten tweede als je een zakelijke telefoon hebt word je geacht om altijd bereikbaar te zijn en vaak ook na kantoor uren. Ik zou het zelf ook niet doen.
Waar staat dat? Ik heb een zakelijke telefoon en ben ook niet altijd bereikbaar, ding ligt ook maar in een laatje (Nokia dumbphone). Mag er ook wel wat privé mee bellen, maar wil gewoon mijn huidige privé nummer bewaren.

En hoe ik dan het gigantische probleem overleef van twee telefoons hebben? Nummer doorschakeling... Enkel als ik veel zou gaan bellen voor mijn werk moet ik hem pakken.

Door Tweakers user DYX, donderdag 22 januari 2015 11:01

Ik zie dezelfde discussie bi me collega's. Persoonlijk heb ik gewoon 2 telefoons om het gescheiden te hebben en ja, ik heb ook een BB van het werk :) Persoonlijk zie ik het probleem van 2 telefoons niet en wil ook geen issues hebben met eventueel persoonlijk gebruik van me zakelijke telefoon of eventuele discussie erover en doe dit eigenlijk ook nooit.

Door Tweakers user palovski, donderdag 22 januari 2015 12:31

Zelf vind ik het heerlijk een zakelijke telefoon en een prive telefoon. Als ik vrij ben schakel ik mijn werk telefoon door naar de administratie of naar mijn collega. Heb je 1 telefoon (zakelijk) weten ze je van je werk altijd te vinden, want prive wil je ook bereikbaar zijn. En het meesjouwen van 2 telefoons, ik merk het niet eens mee.

Palovksi

Door Tweakers user Wailing_Banshee, donderdag 22 januari 2015 14:47

JerX schreef op donderdag 22 januari 2015 @ 08:48:
[...]

Ten tweede als je een zakelijke telefoon hebt word je geacht om altijd bereikbaar te zijn en vaak ook na kantoor uren. Ik zou het zelf ook niet doen.
Oh? Voor veel bedrijven, zeker die bedrijven waar medewerkers niet een vaste werkplek hebben, is het hebben van een mobiele telefoon gewoon veel makkelijker dan een vaste telefoon.

En ook in mijn contract staat niet dat ik altijd bereikbaar moet zijn.

Door Job, donderdag 22 januari 2015 20:17

Heb zelf een zakelijke telefoon met mijn prive sim.
Zo krijg ik wel een relatief dure telefoon maar met nummerbehoud.

Ik had als ik jou was de telefoon genomen en in de kast gelegd.
Bij je functie hoor ook wel een beetje besluitvaardigheid.

Door Tweakers user Coritchando, donderdag 22 januari 2015 20:47

Ik heb gewoon mijn prive nummer op een Tele2 abo van 3 euro per maand, 100 min en daar valt ook doorschakelen binnen. Nummer gewoon doorgezet naar mijn werkmobiel waar ik alles mee kan en mag. Voordeel van IT Manager zijn, ik kies zelf abo en toestellen uit haha. Ofwel, een iPhone met een Red Business. Mocht ik onverhoopt buiten de voordeellanden zijn (heb ik ook vestigingen) dan wordt het ook gewoon betaald.

Zo heb ik het voordeel van mijn eigen nummer behouden, gratis bel/sms/dataverkeer en geen kosten aan het toestel.

Aangezien mijn auto gewoon prive is is het een oud beestje met ouderwetse carkit. Daar heb ik de sim van mijn prive nummer in zodat ik toch ook altijd handsfree kan bellen en de smsjes binnen zie komen.

Zou echt niet zonder zakelijk toestel kunnen, zie mijzelf niet privé mijn mail ophalen in Singapore a 7,50 per MB :')

Door Tweakers user LankHoar, donderdag 22 januari 2015 23:02

ShortsNL schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 22:23:
Ha Lankhoar,

Dus als ik het goed begrijp zit jij in hetzelfde kantoor met al die Nederlanders in Praag? Ik bel er namelijk dagelijks mee :)

Ben zelf systeembeheerder/planner bij een site van DSC in NL. Vaak contact met SD over Citrix accounts/thin client citrix issues / guest wifi verzoeken (in het laatste geval is het een week later een mail van Cyberjaya ;) )

Anyway, die knowledge base, hoe interessant is dat voor mij als system administrator / aanspreekpunt voor calls naar Praag? Heb soms wel wat vragen over bepaalde RFC formulieren van specifieke applicaties waar ik dan nu maar mijn netwerk in het bedrijf voor inzet.

Succes met je nieuwe functie!
Leuk om te horen! Ik ben nu erg benieuwd wie je bent, want als je een half jaar terug ook al dagelijks belde, is de kans vrij groot dat we elkaar wel eens gesproken hebben. Anderzijds heb ik natuurlijk honderden mensen dagelijks aan de lijn gehad, maar misschien herinner ik het me nog, haha :)

Als je toegang hebt tot GSN (waar ik van uit ga gezien je functie) kun je ook in de knowledge base. Links in het menu in de sectie 'Knowledge' klik je op 'View', dan kun je daar zoeken naar wat je nodig hebt. Succes :)

Door Tweakers user LankHoar, donderdag 22 januari 2015 23:05

jip_86 schreef op donderdag 22 januari 2015 @ 08:20:
Ik hoop niet dat je baas het zo leest, het klinkt niet alsof er veel mensen met jou functie zijn die binnen je bedrijf op dit moment en telefoon krijgen.
Het is niet zo dat ik ontevreden ben met mijn werk hoor. Verre van, ik heb het echt naar mijn zin. Mijn manager zou er denk ik geen moeite mee hebben als ze dit zou lezen. Een uitlaatklep is altijd goed :)
Sissors schreef op donderdag 22 januari 2015 @ 10:23:
[...]

Waar staat dat? Ik heb een zakelijke telefoon en ben ook niet altijd bereikbaar, ding ligt ook maar in een laatje (Nokia dumbphone). Mag er ook wel wat privé mee bellen, maar wil gewoon mijn huidige privé nummer bewaren.

En hoe ik dan het gigantische probleem overleef van twee telefoons hebben? Nummer doorschakeling... Enkel als ik veel zou gaan bellen voor mijn werk moet ik hem pakken.
Doorschakeling klinkt goed. Ga ik in 2017 *kuch* aan denken. Overigens word er bij ons wel verwacht dat je in principe 24/7 bereikbaar bent zodra je een telefoon hebt..

Door Tweakers user Seriph, vrijdag 23 januari 2015 09:02

Ik heb ook een zakelijk telefoon van de baas. Voor storingsdienst maar je mag er ook prive mee bellen en gebruiken. Ik heb de eerste twee maanden met twee telefoons in mijn zak rondgelopen maar nu ligt mijn zakelijke telefoon op het nachtkastje. Als mijn dienst ingaat gaat de telefoon in mijn zak en zodra het afgelopen is gaat ie er weer uit.

Mijn functie is niet zodanig dat ik 24/7 bereikbaar moet zijn. En de baas betaald me daar ook niet genoeg voor. Ik hou werk en prive gescheiden dus ik lees mijn mail niet na werktijd en ik neem de telefoon niet op. Tenzij je een directe collega bent want die wil ik wel helpen maar de manager kan wachten to 8 uur. Dan ben ik weer op kantoor. Incidenten zijn voor de storingsdienst en "emergency" changes bestaan niet.

Maar on topic: Ik had de telefoon aangenomen. Als je functie zodanig veranderd dat je de verantwoordelijkheid hebt om 24/7 bereikbaar te zijn maar je kan die functie niet vervullen omdat je telefoon pas weer bespreekbaar is in 2017 dan zou het jammer zijn als dat dan niet doorgaat. Daar tegenover als ze je echt voor die functie willen dan krijg je die telefoon ook wel tussentijds.

Door Tweakers user Guusjee, vrijdag 23 januari 2015 14:01

Ik heb ook een telefoon van de baas. En ik loop gewoon met twee telefoons rond. Motivatie:

- Als telefoon van de zaak stuk is krijg ik direct een vervangende (wanneer prive zelf regelen)
- Telefoon uit is niet bereikbaar voor werk, maar nog wel steeds prive met eigen telefoon
- Vergoeding van ¤7,50/maand vond ik te weinig om überhaupt te overwegen een eigen telefoon te kopen..

Door Tweakers user m-vw, vrijdag 23 januari 2015 14:47

Guusjee schreef op vrijdag 23 januari 2015 @ 14:01:
Ik heb ook een telefoon van de baas. En ik loop gewoon met twee telefoons rond. Motivatie:

- Als telefoon van de zaak stuk is krijg ik direct een vervangende (wanneer prive zelf regelen)
- Telefoon uit is niet bereikbaar voor werk, maar nog wel steeds prive met eigen telefoon
- Vergoeding van ¤7,50/maand vond ik te weinig om überhaupt te overwegen een eigen telefoon te kopen..
Nu wordt ik 's avonds niet gebeld, maar als ik onbereikbaar zou willen zijn dan zou ik eventueel mijn zakelijke sim uit kunnen schakelen in mijn dualsim telefoon.

Door Tweakers user i-chat, zondag 25 januari 2015 13:47

nu je toch een dubbelsim toestel hebt, waarom niet gewoon een verry lowbudget sim only nummer nemen waarop je voor hun 'prive' berijkbaar bent ;) als ze je dan moeten bellen is dat iig op een eigen nummer onder een eigen account kun je zelf weten of je opneemt of niet... voilla problem solved - als ze je echt nodig hebben bellen ze toch wel...

Door Tweakers user Haas_nl, dinsdag 27 januari 2015 22:18

Carriere fout 1.0, denken dat het leuk is een werk telefoon te krijgen.

Door Tweakers user ewt, zondag 8 februari 2015 22:48

Heb verschillende malen mijn werk Nokia uitgewassen, uiteindelijk maar een S5 mini duo genomen ;)

Door Sam, maandag 22 juni 2015 19:49

Ik heb ook een telefoon van de zaak, naast mijn prive telefoon. Als ik zou willen mag ik hem ook prive gebruiken, maar ik vind het erg prettig om het toestel uit te kunnen zetten.

In het begin van mijn huidige werk heb ik zelfs periodes met 3 telefoons gelopen, we hadden destijds een 3e telefoon voor storingsdienst; nu gelukkig doorgeschakeld naar de dienstdoende.

Wat ik alleen niet goed begrijp, waarom doe je er zo moeilijk over? Ik had volmondig ja gezegd, helemaal als ze het meerdere keren aandringen. Het hoort bij je toekomstige functie, grijp dat met beide handen aan zou ik zeggen.

De reden "maar dan moet ik 2 jaar met 2 toestellen lopen", vind ik zelf persoonlijk zwaar overdreven. Als je graag wilt groeien moet je dat soort dingen accepteren zoals ze komen en niet dagen twijfelen, want zo erg is het allemaal niet om met een tweede toestel te lopen ;)

Reageren is niet meer mogelijk